8 Eylül 2018 Cumartesi

KADIN


 

Şiddet görmüş bir kadının gözlerine vicdanıyla bakan erkek ne okur o gözlerde bilir misiniz? Kadınlarımızın adam sandığı erkek milletine haykırışı vardır o gözlerde. 

-Erkeksen olayı böyle, canının sıkılmasına sebep olan, havanın yağmurlu oluşu veya işsizlik sorunun gibi değerlendirme.  Der o gözler… 

Böyle değerlendirirsen, biz kadınları değersiz kılarsın.

Sen bize ne kadar değer verirsen, bizlerden ana, eş, sevgili ve evlat olarak bin mislini geri alır, sevgi bahçemizde yaşarsın.

Bizi eksik bırakırsan, bu eksikliğimiz sizlerin yaşamına yansır ve ömür boyu ananız gibi sizde eksik kalır ezilirsiniz.  

-Yâda erkeksen.  Toplumlarda insanlığın,  uygarlığın ve yaşamda tutunabildiğin her şeyin bilgi boyutu ile ölçüldüğü bu âlemde yalnız kalmazsın.

Kurtulursun bu yaşamın her evresinde karşına bir çük boyutunda çıkan namus savsatasından.

Çek al namus kavramını fazla yük bindirdiğin kasıklarımdan. Dünyanda özgür dolaş ki o dünya senin olsun.  Yaşamındaki dünya ne kadar küçükse, sen o kadar hücre mahkûmusun! 

Siz hiç böyle bir göze bakıp, yurdumuzda her gün binlercesi yaşanan gerçek hikâyeyi okudunuz mu?

Siz erkekler, dövülen kadına kulak vermez, onu anlayıp, insan olması için çareler üretmezseniz, o dövülen kadın, her gün biraz daha fazla dövülür. Babasının, abisinin ve kocasın onu dövmesinden aşağılandığı için kendi adına değil, kendisini dövenin zavallılığına da kahrolur.

Yiğit sandığı, güvendiği erkeğin, kendisini aşağılarken aşağılanmasını şiddetin gözlerinde görür.

Üzülür..  Umutları tükenmiştir, daha çok yalnızlığa gömülür. 

Nedense bu ayıp, cehalet içinde yüzen toplumlarda görmezden gelinir.

İlk yapılan şey, yalana başvurmaktır. İnkârdır, dahası erkeğine başkaldıran avrada müstahaktır. Gibi inceden ironik sözler süzülür kapalı duvarlardan.. Böyle geçiştirilir halkımız geleneğinde bu insanlık suçu. Aslında gözdağıdır. 

Aba altından sopa vurmaktır.

Usul İslam’dır.  Âdem tatmin olur böylece. İslam’da yeri vardır der kendini avutur.

Kadınsa suskun..

Kadın çileli..

Kadın utanır sadece..

Bu hergelenin yediği halttan. 

Tatmin olamayan erkektir özgüveni yitirmiş erkek. Çaresizliğini kusar.

Genellikle her çaresiz bireyin yaptığı bir eylemdir tehdit etmek. Maalesef bu durum bizim toplumumuzun bir türlü vazgeçemediği, üstelik topluca uyguladığı bir teselli metodu olmaktan kurtulamamıştır.

Aslında kadını döven, senin uyarmak istediğin o öküz değildir.                                                                                                                Her ne kadar tükürüğü bol ağızlarca inkâr edilse de,  yok onun anlamı şudur, bunun anlamı öyle değildir dense de inanma.  Evde, sokakta, İşyerinde, eğlencede ve ayinde kadını aşağılayan inandığın kitaptır, kitap. Aşağılanan kadındır belki fakat bunu bu günkü aklın eriştiği noktada hala uygulayan kişi cahil değil, öküzün tekidir. Ona uyan kadınları da siz adlandırın lütfen.

Şimdi Erkekseniz…  

Elinizi vicdanınıza koyun ve inandığınızı sandığınız, imanınızı öğreten o kitabı anladığınız dilde okuyun ve söyleyin… 

Neden diğer dinlere mensup kadınlar bu kadar aşağılanmaz da, İslam’ın kadınları erkeklerin kölesi durumuna düşürülmüştür.

NİSA -117. Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar. (Allah’ın kadın hakkında azgın şeytan demesi size mantıklı geliyor mu? ))

-Allah kadına şeytan diyeceğine, yani kendi yarattığı ve insan neslinin çoğalmasında önemli görevler yüklediği bu sebeple de cazibeli kıldığı kadına “Şeytan” diyeceğine inanabilir misiniz?

-Ya da kadın bu sıfatı hak etmek için Allah’ı kızdıracak ne yapmış olabilir?

-Allah’ın yarattığı kadına böyle davranmasını mantıklı buluyor musunuz bir düşünün.

 

Cemal K. Demir

Hiç yorum yok: